dimarts, 28 de juliol del 2009

LA LIPOTÍMIA DE SARKOZY


Fa uns mesos els diaris publicaven en portada una fotografia tendenciosa. Hi apareixien la princesa Letícia i Carla Bruni d'esquenes tot lluint la silueta mentre pujaven les escales del Palau de la Zarzuela. Les feministes es van enfilar per les parets i amb raó: el fotògraf autor de la instantània havia fet també alguna foto en què es parava especial atenció al cul de les dues senyores. L'endemà de la trobada dels prínceps amb Sarkozy i Bruni, un diari com ara El País, al quals se li suposa cert rigor i seriositat informatives, publicava per tant aquestes fotografies i queia d'alguna manera en el sensacionalisme més groc. Doncs bé, aquesta setmana ja hi hem tornat a ser; ara l'atenció s'ha focalitzat en Nicolas Srkozy de qui se'ns diu que després d'haver fet una correguda pels jardins de la seva residència de La Lanterne, va haver de ser ingressat a l'hospital la nit de diumenge per haver sofert una petita lipotímia. Evidentment no es pot comparar una notícia amb l'altra i de ben segur que aquesta segona portarà menys enraonies que la primera; d'entrada, tant La Vanguardia com El País no hi han dedicat gaire espai (a diferència de l'Avui que s'hi recrea en dues columnes i mitja, això sí, tot fent ús d'un estil prou sorneguer) però tant és; considero que com a molt la dita notícia hauria d'ocupar l'espai d'un breu.


Sovint donem massa importància a coses que no en tenen tanta i, com deia el gran Joan Capri, comencem a inflar el gos. També és cert que sempre critiquem els periodistes però al capdavall som nosaltres qui indefectiblement volem saber si Carla Bruni té el cul gros o si Sarkozy és de marejar-se amb freqüència. Mentrestant, oblidem tot el que hi ha de fosc en els governs de gent de dubtosa credibilitat com el mateix Sarkozy o el tan anomenat Silvio Berlusconi. La premsa i nosaltres mateixos ens hauríem de posar seriosos i parlar del que realment és preocupant (l'atur, la manca d'igualtat entre immigrans i els nascuts als diversos països europeus, etc.). Com ja he anat comentant als meus escrits, els còmics són un esmolet, un coltell ben afilat a la jugular de l'estament polític. Convé no perdre-ho mai de vista.

Navegant pel You Tube enganxo aquesta meravellosa entrevista que David Letterman, de la cadena nordamercana CBS, va fer a Carla Bruni encara no fa ni un any. La mala llet i la sàtira es poden tallar amb el coltell del qual abans us parlava. Fixeu-vos bé quan Letterman li pregunta a Bruni sobre el curiós barret que llueix la reina d'Anglaterra en una foto on apareix al costat de la cantant francoitaliana. Realment, no té pèrdua!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada