dissabte, 12 de setembre del 2009

TRANQUIL, "MONTI", TRANQUIL


Avui el carrer m'ha dut males notícies.

He obert una carta i, damunt de la signatura d'un amic meu he llegit:

"Tinc el sentiment de comunicar-te que el Tomàs acaba de treure el fetge per la boca..."


La tècnica de la impopularitat; Francesc Trabal




Ja hi tornem a ser! Aquest país és poc amant de la fauna. A la mínima que els pàjarus de Polònia piulen...au, cop d'escopeta i... ocell que vola, a la cassola!


Aquest cop va ser Núria Soler, conductora del Telenotícies de TV3, qui va haver-se d'excusar en nom de la cadena perquè aquesta darrera havia emès dimarts amb massa poc temps de diferència la presentació de la Gala 10 de Tv3, a càrrec del Montilla polonès, després de l'autèntic discurs institucional del President de la Generalitat.

A casa, que ho anàvem veient tot sopant, el meu pare va profetitzar que la interpretació de Sergi Mas ara sí que no agradaria massa als alts càrrecs de la Generalitat. Santa raó! De manera totalment inexplicable, crec jo (fins ara, tinc entès que José Montilla no s'havia queixat de la imitació que li fan al "Polònia"), ahir apareixia Núria Soler excusant-se doncs pel poc espai de temps amb què es van emetre els dos "missatges presidencials".

Ara que, allò que em sorprèn més és el tractament que avui en fan els diaris (especialment l'Avui i El País). Mentre que El País diu que des de la Presidència es va fer arribar a Mònica Terribas un sentiment de disgust (per això segurament Núria Soler demanava disculpes), el diari Avui diu que la cadena els va dir que les excuses de les quals parlem, no responien a cap observació provinent de la Generalitat. Bé. Doncs si realment fos així no creieu que no caldria ni tant sols fer-ne esment, fer esment que a Montilla i compnanyia no els va ofendre la paròdia en cap moment?.

En fi, sembla que el nostre Molt Honorable també té la pell fina i que no acaba d'entendre que això de la sàtira i del personatge del bufó, a part de ser més vell que l'anar a peu, no només serveix per posar en alerta l'estament polític sobre què cal millorar sinó que l'humor d'aquest tipus és un excel·lent exercici d'higiene mental en tots els sentits.

I mentrestant, TV3 s'ha afanyat a retirar de la web el vídeo del discurs dels fals Montilla. Au, fora, censurat! Com en èpoques d'infaust record. Ara per ara, només ens podem conformar amb aquest altre discurs de la Diada de l'any passat i que enllaço aquí sota.


Ai si en Trabal, en Calders i l'Oliver aixequessin el cap! (potser també els el tallarien).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada