dimarts, 3 de novembre del 2009

SOM I SEREM GENT HOLANDESA


Ahir vam saber que Johan Cruyff serà el nou seleccionador de l'equip català de futbol. A fi de fer-lo un català més, proposo que:


-Com a bon filòsof que és, li fem llegir l'obra completa de Ramon Llull.


-Li fem saber que en català fem distinció de gènere (això per quan li vingui de gust llençar-se a la piscina amb això de l'idioma perquè ell, que ve de nord enllà, no ha de tenir problemes a l'hora de capir els intríngulis del nostre idioma!) i que per tant no ha de dir (adapto les seves genialitats al català): "Els jugadors tenen EL pilota" sinó "Els jugadors tenen LA pilota".


-Que no pot treure's frases fetes inexistents de la màniga com ara que Un palomo no hace verano (que en català correcte hauria de traduir-se com ara "Un colom no fa estiu") i que en tot cas, per aquesta expressió trobem l'equivalent en allò del "una flor no fa estiu".


-Que les paraules que duen una "c" al mig han de pronuciar-se amb so de ca [k] o bé amb so d'essa sorda [s] i que per tant, no prodrà dir: "dezisió" (amb el so de zeta castellana) sinó "decisió" amb so d'essa sord.


-Que, tenint en compte que fa anys que viu a Catalunya, hauria de poder dir d'una tirada l'embarbussament dels Setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat tot tenint en compte la qüestió de no enviar a paseig el gènere dels noms.


-Que cal que s'aprengui "Els Segadors" i que, un cop a l'estadi, el brami ben fort fins a esgargamellar-se i fins que li surtin els ulls del cap.


-Que cal que fumi la gavardina al foc i s'abilli amb el vestit típic d'hereu català amb barretina i espardenya de set vetes incloses.


-Que assisteixi sovint al Concert de Sant Esteve al Palau de la Música (ara que el principal inquilí fa oposicions per entrar a la garjola) i canti "El Cant de la Senyera".


-Que pugi sovint a Montserrat a fer petons a la Moreneta.


-Que incorpori a la seva dieta els calçots, el pa amb tomàquet, les seques amb botifarra i la crema catalana.


I que...


-Fumi un cop de puny a la taula per reivindicar l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes perquè aquest teatre nadalenc de cada any ja fa massa temps que dura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada