divendres, 1 de maig del 2009

AMB L'OFICI ARRIBARÉ A SER VELL


Tot remenant per la xarxa vaig a espetegar a la pàgina web d'un realitzador de cinema que desconeixia i que es diu Octavi Masià. Aquest home es veu que està preparant (diu la web) una minisèrie sobre la vida i l'obra del gran Ovidi Montllor. La producció d'aquest treball anirà a càrrec de Carles Miralles, hi col·laborarà la periodista i escriptora Núria Cadenes (autora de la biografia del cantantautor d'Alcoi, L'Ovidi), es rodarà entre Barcelona i Alcoi i Eduard Fernández farà de protagonista. A part d'això, de la minisèrie no se'n sap gaire res més: ni si el projecte només és un esborrany, ni si se n'ha començat a fer el guió, ni si hi ha filmada alguna cosa o si se sap quan podrem veure la sèrie a la televisió. La pàgina del senyor Masià no en diu res. I és que els que som ovidians (o ovidiencs?) fins al moll de l'os frisem per veure els resultats d'aquesta feina, que ja hem esperat massa que torni de vacances el gran geni (Em creureu mort, jo no hauré mort; faré vacances- Ovidi dixit).

En un dia com el que acabem de deixar, dia del treball, què millor que recordar el mestre un cop més. Què millor que recordar aquest artista polifacètic (gran cantant, gran poeta, gran actor, gran figura compromesa amb la societat). Què millor que no oblidar aquest treballador incansable però que sabia quan calia dir prou abans d'acotar massa el cap davant de l'amo (i si no recordeu què diu la gran cançó Tot explota pel cap o per la pota). Què millor que recordar-lo amb aquest altre gran tema en què es presentava dient tot el que ell era, obrint-nos el cor amb la més absoluta sinceritat i tot amanit amb una prosa perfecta. L'Ovidi era conscient que no agradava a tothom (ja ho diu a la cançó: (...) jo sóc qui sóc, si vols veure'm em veus), i senyal d'això és (com ja sabeu) la marginació a la qual va estar sotmès per part dels polítics de després de la transició. I si bé és cert que la mort també el va fer callar i que per tant amb l'ofici no va arribar a ser vell, encara ens queden les imatges. Llarga viga a Ovidi Montllor!

I per aquells que vulguin saber més coses sobre els oficis de l'Ovidi que no es perdi aquest extracte de l'entrevista que li va fer Montserrat Roig (llàstima que el trosset de vídeo sigui tan curt!). http://www.youtube.com/watch?v=tTVBOAsvsS4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada