dissabte, 4 d’abril del 2009

DEIXEM PARLAR ELS MESTRES


El passat mes de gener va fer quaranta anys de la famosa trobada entre Jacques Brel, Léo Ferré i Georges Brassens i que va immortalitzar en aquesta famosa fotografia (entre d'altres) el fotògraf de música Jean-Pierre Leloir. La trobada va ser antològica: cara a cara els tres grans músics i poetes de la chanson française.


En un article publicat per Joan de Sagarra al suplement Cultura/s de La Vanguardia el dia 31 de gener de 2007, es remarcava que la reunió dels tres genis va tenir lloc a casa de la mare del periodista musical François-René Cristiani. La conversa-entrevista es va editar a la revista Rock &Folk el mes de febrer de 1969 i va fer-se'n una gravació per la cadena RTL. Anys enrere ens hauria estat molt difícil de recuperar aquesta entrevista però sort en tenim altre cop d'Internet! A la pàgina de vídeos francesa Dailymotion es conserva (dividida en tres parts) la xerrada. El so no és massa bo i desgraciadament no podem gaudir de les imatges; per tant, hem de conformar-nos escoltant les reflexions dels tres genis que ja està bé.









L'article de Joan de Sagarra a La Vanguardia és força prescindible. Entre gracieta i gracieta típicament sagarrianes hi barreja el seu habitual vòmit torrencial de referències de cultura francesa i hi remarca les disputes i l'enveja que es tenien Brel, Brassens i Ferré. Realment cal això senyor Segarra? Em sembla que hem de deixar parlar els mestres.


Per aquells que encara no els conegueu, us n'enllaço tres peces extraodinàries per acabar de completar el document de l'entrevista.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada